Juan Pablo Ramírez Madrid | viernes, 14 de julio de 2017 h |

S’ha recorregut Amèrica del Nord amb moto i encara li queden molts quilòmetres en la carretera. Antonio Montero, dentista i motero, a més de president del Col·legi de Odontòlegs i Estomatòlegs de la I Regió, no sap quina serà la seva propera destinació, però li encantaria anar un dia acompanyat del seu gran ídol de tota la infància, Ángel Nieto.

Pregunta. Com de lluny t’ha portat una moto?

Resposta. Vam fer la Ruta 66 des de Chicago fins a Santa Mónica i també hem recorregut la Costa Est d’Estats Units. L’any passat, vam viatjar des de les Muntanyes Rocoses fins a Denver. Sempre vaig amb dos amics que són també dentistes i portem fent-ho una sèrie d’anys. Tenim organitzada la ruta, però no reservem els hotels. Anem improvisant.

P. Quin és el proper objectiu?

R. Aquest estiu no farem cap viatge. Els fem cada dos anys. No tenim clar on anirem l’any que ve. Potser alguna ruta pel desert, però com està complicat Àfrica…

P. Alguna anècdota curiosa que hagis viscut?

R. L’any passat a Canadà, anàvem per una carretera en la qual no hi havia ni una benzinera en 150 milles. Se’ns va començar a fer de nit i les motos van començar a quedar-se sense benzina. En aquest moment, va travessar un ós la carretera. Ens moríem de por. Vam arribar més que justos, amb menys de mig litre de gasolina.

P. I quin equipatge es porta en un viatge d’aquests?

R. Ens anem 15 dies i portem sis calçotets, quatre samarretes i dos pantalons. És el que cap en les alforges de la moto.

P. Quina decepció! I el raspall de dents?

R. (Riures) Per descomptat, apunta-ho també.

P. A qui portaries amb tu a un d’aquests viatges?

R. M’agradaria anar amb Ángel Nieto. És un dels meus ídols des que era petit. És una persona que a Espanya no ha estat valorada com es mereix. Ara l’esport del motor està molt a dalt, però en la la seva època es recorria el món en una furgoneta i ho pagava de la seva butxaca.

P. I a qui li trauries un queixal?

R. A uns quants polítics que veig per televisió però no vull dir noms perquè no és políticament correcte. Principalment per la corrupció. En lloc de resoldre problemes, solament defensen el seu lloc personal i no tenen visió d’Estat. Estan donant una imatge molt lamentable tots, de dretes, d’esquerres, de centre…

P Se t’esborra el somriure profidén quan veus aquestes coses?

R. És un tema que em té bastant preocupat. Però vaig a canviar la resposta. A qui li trauria un queixal? A Carles Puigdemont (president de la Generalitat de Catalunya).

P. I què et fa recuperar el somriure profidén?

R. Quan arribo a la meva casa i veig als meus tres fills i al meu gos.

P. Salut dental o estètica?

R. Les grans cadenes i policlíniques dentals estan fent molt de mal al sector no solament per la competència deslleial. En comptes de veure al pacient com a una persona que cal tractar, el veuen com l’objectiu d’una rendibilitat econòmica. S’està perdent la perspectiva mèdica i el sector s’ha convertit en un negoci. Contra això estem lluitant. Aquesta professió és salut i té una relació i implicacions mèdiques amb altres especialitats i la salut general del pacient. La base fonamental és que sobren dentistes. No hi ha control d’alumnes i tenim un excés de professionals que acaben treballant per a aquestes cadenes. Hi ha un desprestigi molt important de la professió.

P. Aficionat a la bici. A tu t’agraden les dues rodes…

R. Sortim tots els dissabtes a fer rutes de 60 o 80 quilòmetres per la serra de Madrid. Entre setmana entrenem fent spinnng. Estem molt enganxats.

Píndoles

Un personatge? Ángel Nieto.

Un color? El vermell.

Un tipus de música? Clàssica.

No va millor amb la moto el heavy metall? No cal ser radical.

Un compositor? Franz Schubert

Un equip de futbol? El Reial Madrid. A mort.

Guanyarà la tercera Champions consecutiva? Segur.

Un somni? Que Espanya estigui al nivell que es mereix. Tenim un gran país però seguim vivint amb complex d’inferioritat pel que fa a altres països europeus.

Una ciutat? Florència.