GM Barcelona | viernes, 20 de enero de 2017 h |

Els treballadors del Consorci Sanitari de Terrassa (CST) han desconvocat els cinc dies de vaga programats del 23 al 27 de gener que afectaven a l’Hospital de Terrassa i als altres centres del consorci (set centres d’atenció primària, dues de salut mental i el Centre d’Alt Rendiment de Sant Cugat.

Així ho han anunciat en un comunicat, després d’una reunió que han mantingut en la Conselleria d’empresa i Ocupació de la Generalitat, juntament amb la direcció i el Servei Català de la Salut (CatSalut), que ha acabat amb l’acord d’excloure les afectacions laborals en el pla de viabilitat 2015-2019, aprovat per Salut i que implicava ajustos en aquest àmbit.

Han precisat que es buscaran “fórmules alternatives” que permetin aconseguir el mateix equilibri pressupostari que persegueix el pla, sense que afectin a les condicions de la plantilla. Malgrat que el comitè d’empresa ha celebrat aquest desenllaç, ha demanat “garanties jurídiques” perquè no es faci marxa enrere en la decisió i es tanqui així el conflicte definitivament.

En el text han agraït la implicació del CatSalut per arribar “a bon port”, i han subratllat que la seva voluntat sempre ha estat trobar un sortida negociada.