J. A. R. Barcelona | viernes, 16 de diciembre de 2016 h |

Articles originals dels principals experts de l’economia de la salut, les administracions i la indústria farmacèutica; entrevistes a responsables i líders d’opinió del sector del medicament i la salut; i reportatges en profunditat sobre els temes més actuals d’aquest àmbit tan complex com a interessant. Aquests continguts són els que es troben en EDS (Revista Española de Economía de la Salud), editada per Wecare-u. Una publicació que torna renovada en contingut i en continent, amb un disseny atractiu i modern. Seran cinc números a l’any que es nodriran del suport d’Almirall, IMS Health, Boston Scientific, Astellas, Roche i Jansenn.

Nombrosos experts de la indústria farmacèutica i del sector de la salut van tenir l’oportunitat de assistir a la posada de llarg de la nova EDS a Barcelona, en un acte que es va celebrar en Eada i que va comptar amb la participació de Juan Carlos Serra, director del Màster de Màrqueting Farmacèutic i codirector del Programa Market Access d’aquesta escola de negocis; Carme Pinyol, directora de la publicació; Jesús Castillo, director general de Solutions i Farmàcia de Wecare-u, i Josep Torrent i Farnell, director de l’Àrea del Medicament del Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya.

“Una publicació que és com un llibre”, va destacar Juan Carlos Serra, per la profunditat i la varietat de continguts. Una publicació que és molt rellevant en aquests temps, perquè és una gran ajuda en la presa de decisions, van coincidir Carme Pinyol i Jesús Castillo.

Per la seva banda, Josep Torrent i Farnell va emfatitzar el valor de la revista, “és una publicació necessària”, va exposar els principals objectius de l’àrea que dirigeix i va remarcar que, entre els plans de la Generalitat catalana, està la creació d’una futura Agència Catalana del Medicament completament independent de l’Aemps. “Estem davant el repte d’incorporar la innovació garantint alhora la sostenibilitat del sistema”, va assenyalar. I, per aconseguir aquests objectius, va explicar que és fonamental que tant el ministeri de Sanitat com la resta de les comunitats autònomes “siguin capaces de compartir objectius com millorar l’equitat”.

Torrent també va comentar que la seva àrea vol avançar en qüestions com la transparència (fent pública l’agenda amb les reunions i temes que tractin amb responsables de la indústria) i en acords de col·laboració amb les companyies, en els quals “s’inclouran les clàusules de confidencialitat que facin falta”. També va assenyalar que els nous models de pagament han d’incloure pagament per resultats, sostres de despesa o acords de preu en funció del volum. A parer seu és clau que la innovació aporti un valor afegit i respongui a les necessitats dels pacients, i es va mostrar crític amb les teràpies que es volen introduir en el sistema i no compleixen aquests requisits.