J. A. R. Barcelona | lunes, 06 de febrero de 2017 h |

El Servei Català de la Salut (CatSalut) ha decidit “desestimar l’actual concurs per a les teràpies respiratòries domiciliàries a Catalunya” a causa de “defectes tècnics”, segons ha explicat en roda de premsa David Elvira, director del CatSalut. Ara, el CatSalut durà a terme en un termini de 3 mesos un nou concurs públic i definirà uns nous criteris per a les empreses que vulguin concursar. Entre els nous criteris, destaca que l’oferta econòmica passarà de tenir un pes de 41 punts a 30 punts sobre cent i que “el nou concurs avançarà cap a un model de pagament més orientat als resultats en salut clínicament rellevants, com la millor adherència al tractament, i no únicament a l’activitat”, ha dit Elvira. Entre els defectes tècnics, Elvira ha destacat “la inadequació del volum d’activitat prevista en el contracte”, que ha qualificat de “insuficient per donar resposta a l’activitat esperada”.

El ja passat concurs va ser convocat al novembre del 2015 per l’anterior equip al capdavant del Departament de Salut. L’import econòmic era de més de 450 milions d’euros repartit en 18 lots per cobrir tot el territori català durant els propers deu anys. Segons diversos mitjans de comunicació, els guanyadors provisionals del concurs eren la multinacional alemanya Linde, amb 12 lots; seguida de la filial de la companyia italiana SolGroup (Vivisol Espanya) amb cinc lots i Oxigen Salut, amb el restant. Ni Linde ni Vivisol són empreses amb experiència i trajectòria al territori català. Vivisol ha dut a terme un servei a 30.000 pacients a Andalusia.

En tot cas, Elvira ha volgut remarcar que Salut no havia fet cap adjudicació i que aquest desistiment és “un procés administratiu” que “no afectarà els pacients”.