GM Barcelona | miércoles, 10 de mayo de 2017 h |

La ministra de Sanitat, Serveis Socials i Igualtat, Dolors Montserrat, ha viatjat aquests dies a Malta, a motiu de la Reunió de Ministres de Sanitat de l’Àrea Mediterrània i altres països europeus, on ha presentat la candidatura de la ciutat comtal per albergar la seu de l’Agència Europea del Medicament (EMA, per les seves sigles en anglès).

La ministra s’ha reunit amb els seus homòlegs de Malta, Chris Fearne; Grècia, Andreas Xantos; Irlanda, Simon Harris; Bèlgica, Maggie De Block; Itàlia, Beatrice Lorenzin; Portugal, Adalberto Campos Fernandes; Xipre, George Pamboridis; Romania, Florian-Dorel Bodog; i el professor Stanislav Spánik, en representació del ministre eslovac, Tomas Drucker.

La majoria d’ells han coincidit en la necessitat que el Consell Europeu, que tindrà lloc el proper mes de juny i que decidirà els criteris en els quals tots els països hauran de tenir en compte per presentar les seves candidatures, basi la seva proposta en criteris absolutament tècnics i no polítics.

“D’aquesta forma, Barcelona complirà sense problemes amb els objectius. Perquè assegurem la celeritat i immediatesa del trasllat, la continuïtat dels treballs que s’estan portant a l’EMA, que no hi hagi pèrdua de talent i, amb tot això, la garantia de no posar en risc la salut dels ciutadans d’Europa”, ha assegurat la ministra.