GM Barcelona | miércoles, 14 de diciembre de 2016 h |

La ministra de Sanitat, Dolors Montserrat, ha valorat de manera positiva el funcionament de la compra centralitzada de vacunes, que en el seu tercer Acord marc suposa un estalvi de 58 milions d’euros. Malgrat aquesta xifra tres comunitats autònomes —la Comunitat Valenciana, País Basc i Andalusia— no s’han afegit a aquest acord, fet que ha lamentat la ministra durant la sessió de control al Govern al Congrés dels Diputats.

“Amb aquest nou marc ens evitarem desproveïments puntuals que ens estem trobant, però m’hagués agradat que València, País Basc i Andalusia s’haguessin afegit a aquest marc”, ha afirmat aquest dimecres, en la sessió de control al Govern al Congrés, a una pregunta de la portaveu de Sanitat del PP, Teresa Angulo.

La titular de Sanitat ha insistit que “suposa una oportunitat per a l’estabilitat del mercat en el subministrament de vacunes enfront de la situació repetida de recents desproveïments puntuals per l’augment de la demanda global de vacunes i l’escassa flexibilitat de la producció de les mateixes”, informa Europa Press.

La ministra ha recalcat el treball que ha realitzat el Govern en la passada legislatura per a l’adquisició centralitzat de vacunes i que “ha situat a Espanya entre els països més avançats de la Unió Europea”.

L’últim acord va ser aprovat el passat 25 de novembre i tindrà una durada de tres anys amb possibilitat d’un addicional de pròrroga. En el text es contempla una adquisició inicial de 20,9 milions de dosis, la qual cosa suposarà una inversió de 325 milions d’euros i un estalvi tant a les comunitats autònomes com a l’Estat de 58 milions.