GM Barcelona | martes, 09 de mayo de 2017 h |

Barcelona ha acollit un esdeveniment pioner a Europa: per primera vegada s’han reunit en un mateix fórum dentistes, higienistes dentals, cardiòlegs, ginecòlegs, endocrinòlegs, metges de família, farmacèutics i pacients per compartir evidències, debatre opinions, exposar recomanacions i llançar un missatge unificat sobre la necessitat de ponderar i divulgar la relació de la salut de les genives amb la salut general. La fi última és tractar d’aconseguir que diferents professionals de la salut formin equip, buscant la interdisciplinaritat, realitzant-se plans preventius i de tractament conjunts: cada professional amb els seus coneixements específics i considerant també el paper que ha de tenir cada pacient.

I és que la salut de la boca no és independent de la salut de la resta del cos i, al contrari, la salut general pot també influir en la salut oral. Per això, “no és acceptable considerar en aquests moments que les persones tenen la seva salut compartimentada, sense interrelació entre els diferents òrgans i sistemes. I la salut bucal no ha de ser una excepció”, afirma Nuria Vallcorba, patró d’honor de la Fundació SEPA, qui destaca que “el primer pas fonamental per aconseguir aquest objectiu és unir-nos, per compartir informació i poder iniciar programes conjunts de treball”.

I aquest és un dels objectius essencials que es fixa l’Aliança per a la Salut Periodontal i General, “una iniciativa pionera al món que defensa el paper de l’odontòleg com un promotor de salut i un aliat en la prevenció i detecció de malalties sistèmiques, com la diabetis o algunes malalties cardíaques”, ressalta Adrián Guerrero, president de SEPA, qui recalca que “no es pot tenir una bona salut general si la salut de la boca és dolenta”.