GM Barcelona | jueves, 13 de julio de 2017 h |

El conseller de Salut, Antoni Comín, ha avançat al Parlament que els equips d’atenció primària de Catalunya comptaran amb gairebé 500 professionals més abans que s’acabi l’any. En resposta a una pregunta parlamentària, el titular de Salut ha emmarcat aquest increment addicional de personal en el nou model d’assignació de recursos a les àrees bàsiques de salut (ABS), un dels punts més rellevants de la nova Estratègia nacional d’atenció primària i salut comunitària (Enapisc) que està impulsant el Departament de Salut com a una de les reformes més importants d’aquesta legislatura.

“Amb 12,5 milions d’euros d’aquest nou model que ja s’estan invertint, ja estan incorporant a les plantilles d’atenció primària uns 300 professionals més a Catalunya”, ha subratllat el conseller. En concret, ha enumerat, 19 a Barcelona, 13 a la Catalunya Central, 58 a la Regió Metropolitana Sud, 122 a la Regió Metropolitana Nord, 11 a Terres de l’Ebre, 25 a Girona, 25 a Lleida, 24 a Tarragona. En aquest sentit, segons Comín, a finals d’any aquest increment arribarà a ser de 490 professionals.

“Això és l’Enapisc. Són fets, no paraules. Nosaltres fem plans que es despleguen i que ens fan acomplir amb el que els professionals ens demanen”, ha reblat el conseller. “Que la primària és una prioritat per a nosaltres ho demostra que al pressupost del 2017 els recursos creixen gairebé un 2,5% més, el doble que l’atenció hospitalària”, ha exemplificat Comín.