GM Barcelona | martes, 02 de mayo de 2017 h |

José María Garat, del Servei d’Urologia de la Fundació Puigvert, ha estat reconegut com a membre honorari de la Societat Europea de Pediatria Urológica (ESPU, per les seves sigles en anglès). Els membres honoraris de la ESPU reben aquest reconeixement –que és vitalici– pel servei que han aportat a l’especialitat i a la societat.

Garat ha ocupat el càrrec de cap de la Unitat d’Urologia Pediàtrica de la Fundació durant 36 anys, entre 1977 i 2013, i destaca la seva experiència en extrofia vesical, hispospadia i espina bífida en nens. Del 1996 fins al 2000, va ser també el coordinador del grup d’Uropediatría de l’Associació Espanyola d’Urologia. A més d’un gran nombre de publicacions científiques, Garat és coautor del primer llibre sobre Urologia Pediàtrica escrit en llengua espanyola, editat el 1987. Ha treballat a l’Hospital Saint Joseph, de París, en el Children’s Hospital de Philadelphia i en el John Hopkins Hospital, a Baltimore. Actualment, està retirat de la pràctica activa de la medicina, però es manté involucrat en la formació acadèmica i exerceix com a professor del Departament d’Urologia Pediàtrica de la Fundació Puigvert.

El reconeixement ha tingut lloc en el marc del 28º Congrés de la ESPU, celebrat recentment a Barcelona i en el qual han participat més de 800 experts internacionals en Urologia Pediàtrica.