GM Barcelona | lunes, 29 de mayo de 2017 h |

Dissabte passat va arrencar oficialment a Barcelona el Congrés Internacional d’Infermeria amb una cerimònia inaugural que ha tingut lloc al Palau Sant Jordi. L’acte, presidit per la Princesa Muna al-Hussein de Jordània ha comptat amb la intervenció de la ministra de Sanitat, Dolors Montserrat, la presidenta del Consell Internacional d’Infermeria, Judith Shamian i el president del Consell General d’Infermeria d’Espanya, amfitrió del Congrés, Máximo González Jurado. L’acte s’ha iniciat amb la tradicional desfilada de les associacions membres. Un dels moments més colorits de tota la cerimònia.

L’acte va servir per reivindicar la importància de la professió infermera dins dels sistema sanitaris. Segons les estimacions de Nacions Unides es necessiten 40 milions de professionals sanitaris a tot el món, 18 milions d’infermeres, especialment als països menys desenvolupats. “En tots els països del món no hi ha suficients infermeres per atendre als pacients. Hem de convèncer als polítics que invertir en salut, invertir en infermeria és beneficiós per a la societat i per a l’economia”, alguna cosa en el que treballa intensament el Consell Internacional d’Infermeres, ha explicat la seva presidenta Judith Shamian.

També hi ha hagut un moment per al reconeixement. El president del Consell General d’Infermeria (CGE), Màximo González Jurado, va realitzar una semblança de l’evolució de la professió des que es va celebrar a Espanya el congrés internacional del CIE a Madrid, fa 24 anys, ha volgut donar les “gràcies pel que feu pels pacients, amb el vostre treball diari podem sentir-nos orgullosos d’afirmar que som infermers i infermeres”.

Per la seva banda, la Princesa Muna al-Hussein de Jordània, infermera de professió i presidenta del Consell Nacional d’Infermeres de Jordània ha tancat el seu discurs afirmant que “per la vostra contribució a la humanitat i al desenvolupament del món. Vosaltres sou els meus herois”, frase que ha aixecat una de les ovacions de la nit.

La ministra de Sanitat, Dolors Montserrat, ha estat l’encarregada de tancar la part institucional de la cerimònia inaugural. Va reconèixer en el seu discurs l’important paper que exerceix la infermeria al món. “Sense vosaltres el món no existiria. La infermeria exerceix un paper vertebrador de la societat. Sou el cor que fa bategar el sistema sanitari, la força motriu que fa que el nostre sistema sanitari no decaigui, no defalleixi, que no li falli a cap ciutadà”. “Tinc un sentiment d’admiració i gratitud com a ciutadana, que hem de reconèixer. Tots som pacients i vosaltres sou la professionalitat, el rigor, l’ètica i la humanitat”, ha afirmat Montserrat. “Gràcies al vostre lideratge i també a la vostra transformació se segueix avançant en l’assistència sanitària, gràcies a tots i especialment als espanyols, que contribueixen al fet que el nostre sigui un dels sistemes sanitaris més importants del món”, ha finalitzat.