GM Barcelona | lunes, 17 de julio de 2017 h |

El conseller de Salut, Antoni Comín, ha inaugurat set quiròfans del nou bloc quirúrgic per a cirurgia major ambulatòria (CMA) de l’Hospital Universitari de Bellvitge. Situats a la tercera planta de l’edifici tecnoquirúrgic, la posada en funcionament d’aquests quiròfans permetrà l’Hospital de Bellvitge descongestionar l’espera per a intervencions de cirurgia major ambulatòria –sense ingrés–, perquè disposarà de més equipament per operar. Els nous quiròfans també faran més accessibles la resta de procediments quirúrgics, ja que les sales d’operacions que fins ara es destinaven a cirurgia major ambulatòria podran acollir un major nombre de cirurgies complexes. Els quiròfans que s’han inaugurat han comptat amb una inversió en equipament de 5,3 M €.

Aquestes sales d’operacions són les primeres actives de les 31 que es preveuen per al nou bloc quirúrgic de l’hospital, que s’espera que comencin a funcionar en fases posteriors i progressivament entre el 2018 i el 2019. El nou bloc quirúrgic per a CMA té una superfície total de 3.000 m2, on s’han habilitat espais més amplis i confortables per donar un millor servei al pacient. Els quiròfans que l’integren compten amb tecnologia innovadora que ha estat dissenyada amb la participació de professionals de l’hospital i totes les infraestructures del bloc segueixen criteris d’eficiència energètica.

El conseller Comín ha mostrat la seva satisfacció per la posada en marxa d’aquest bloc quirúrgic, perquè, entre d’altres, “teníem un deute amb aquest hospital, amb els professionals i amb els ciutadans de la seva àrea d’influència”. El titular de Salut ha emfatitzat l’alt nivell tecnològic de l’equipament d’aquest bloc, “el millor actualment a Europa”, que permetrà modificar els processos assistencials i millorar l’acompanyament dels familiars dels pacients. Comín també ha subratllat l’increment d’activitat que això suposarà per a l’hospital, per ser “el gran hospital quirúrgic de Catalunya” i seguir sent una “joia del sistema sanitari del nostre país”.

De les 10.000 intervencions anuals de cirurgia major ambulatòria que té previst realitzar l’Hospital Universitari de Bellvitge; 6.000 es faran en els set nous quiròfans inaugurats i 4.000 en els dos d’oftalmologia oberts des del febrer d’enguany. La mitjana d’intervencions de CMA serà de 250 setmanals, de les quals un centenar correspondran a cirurgia d’oftalmologia.