GM Barcelona | lunes, 24 de abril de 2017 h |

Generalitat, Ajuntament i Estat han donat un nou impuls a la candidatura de Barcelona com a seu de l’Agència Europea del Medicament. El conseller de Salut, Antoni Comín, l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau i la ministra de Sanitat, Serveis Socials i Igualtat, Dolors Montserrat, han acordat aquesta tarda que la Torre Glòries (antiga Torre Agbar) sigui la seu de l’Agència en cas que la ciutat de Barcelona obtingui la designació.

La Torre Glòries, amb 33.000 m2, i obra de l’arquitecte Jean Nouvel, compleix tots els requisits tècnics per acollir aquesta institució, també en termes de centralitat, connectivitat, comunicacions, transports i infraestructures per als prop de 900 empleats que hi treballen. L’Ajuntament de Barcelona ja disposa de la preceptiva carta d’acceptació de la propietat (Merlin Properties Socimi), que mantindrà l’exclusivitat de l’edifici per a l’Agència Europea del Medicament fins el mes de juny d’aquest any, quan s’ha de resoldre la futura ubicació de la institució.

Les tres administracions estan treballant de forma conjunta i coordinada per impulsar la candidatura. En la reunió d’avui, a la qual també ha assistit el secretari general del Departament de Salut, Albert Serra, també s’ha acordat impulsar la creació del Consell Ciutadà de Suport, que tindrà com a objectiu principal sumar adhesions a la candidatura de Barcelona.