Premios BiC
J. A. R. Barcelona | lunes, 06 de febrero de 2017 h |

Alemtuzumab (Lemtrada, de Sanofi Genzyme) compleix ja dos anys comercialitzat a Espanya per a aquells pacients adults amb esclerosi múltiple remitent recurrent (EMRR) amb malaltia activa definida per manifestacions clíniques o detectades per ressonància magnètica. Durant la jornada “Dos anys junts”, organitzada per Sanofi Genzyme, nombrosos experts van exposar la seva experiència amb aquest fàrmac, que, com van coincidir, ha suposat una fita en el tractament d’aquesta patologia.

Com va assenyalar Xavier Montalban, director del Centre d’Esclerosi Múltiple de Catalunya (Cemcat), els estudis mostren que el “38 per cent dels pacients milloren en la seva discapacitat”. En opinió d’aquest expert, el concepte de “millora de la discapacitat” és un dels factors que diferencien a aquest fàrmac en comparació de qualsevol altra teràpia. Així mateix, Montalban va assenyalar que ja hi ha estudis en marxa que inclouen aquest “nou” concepte entre els seus objectius.

Per la seva banda, Rafael Arroyo, cap del Servei de Neurologia de l’Hospital Quirónsalud de Madrid, va explicar que els pacients que sofreixen esclerosi múltiple remitent recurrent presenten, a més, un important deteriorament en la seva qualitat de vida. I, en aquest sentit, va destacar que “alemtuzumab ha demostrat en diferents estudis que millora la qualitat de vida dels pacients a curt, mitjà i llarg termini, i tant la vida familiar com a laboral i social”.