GM Barcelona | lunes, 27 de marzo de 2017 h |

L’àrea quirúrgica de l’Hospital Universitari de Girona Dr. Josep Trueta ha posat en marxa aquest mes de març un nou circuit d’informació als familiars de pacients quirúrgics, amb l’objectiu d’augmentar el seu confort durant l’espera i permetre’ls molta més autonomia.

Quan un pacient ingressa a l’hospital per una cirurgia programada, al Servei d’Admissions se’ls informa d’aquest nou protocol i se’ls demana un número de telèfon per localitzar els acompanyants. D’aquesta manera no és necessari que aquests s’estiguin a la sala d’espera durant hores per rebre notícies de com s’ha desenvolupat l’operació. Amb la implantació d’aquesta sala virtual, els familiars poden seguir anant a la sala d’espera si així ho desitgen, a l’habitació en els casos en què ja estigui assignada, a la cafeteria o fins i tot fora del centre hospitalari, amb la tranquil·litat de saber que seran avisats mitja hora abans que finalitzi la intervenció. Aleshores reben una trucada telefònica i se’ls demana que es dirigeixen a la sala d’espera de l’Àrea quirúrgica, on en pocs minuts ja se’ls fa passar a la sala annexa d’informació per rebre de primera mà dels facultatius, amb totes les garanties de confidencialitat, la informació relativa a la intervenció. En els casos en què s’ha pactat amb la família rebre la informació per via telefònica, es seguirà fent de la mateixa manera.

L’Hospital de Girona Dr. Josep Trueta realitza cada any unes 9.000 cirurgies programades, que ara seran informades segons aquest nou circuit. En les dues setmanes d’implantació, la valoració dels familiars dels pacients quirúrgics està sent molt positiva.