GM Barcelona | martes, 02 de mayo de 2017 h |

El Govern ha aprovat avui crear el Programa d’impuls de la candidatura de Barcelona com a seu de l’Agència Europea del Medicament (European Medicines Agency, EMA). L’objectiu final és posicionar la capital catalana amb opcions reals de convertir-se en la nova seu. Actualment, l’organisme està situat a Londres però, davant la decisió del Regne Unit d’abandonar la Unió Europea, algunes institucions europees ubicades en aquest país es reubicaran en altres estats. Davant aquest procés, Barcelona i Catalunya han volgut presentar candidatura per acollir l’EMA.

El Programa que impulsa avui el Govern inclou la creació d’una oficina tècnica amb expertesa, que s’ubicarà inicialment a la seu del Departament de Salut, i que serà l’encarregada d’impulsar la candidatura a través de l’elaboració d’un pla de treball que es dividirà en dues línies d’actuació.

La primera se centrarà en la gestió de l’entorn institucional a l’àmbit de la Unió Europea, del sector farmacèutic i de la recerca per donar a conèixer Catalunya, i especialment Barcelona, com un entorn privilegiat per establir-hi una institució europea de les característiques de l’Agència Europea del Medicament. Amb aquesta gestió es realitzaran noves accions i es potenciaran les que ja estan en marxa, especialment les impulsades des de l’Agència per a la Competitivitat de l’Empresa (ACCIÓ) o altres organitzacions que treballen en l’àmbit de les relacions internacionals i de la salut al nostre país. En aquest àmbit, també s’emmarcaran les accions relatives als contactes institucionals i la coordinació amb les diferents administracions implicades en l’impuls d’aquesta candidatura.

La segona línia de treball inclourà la configuració de l’estratègia, i l’elaboració i redacció del projecte de candidatura, concretant aspectes com la localització, la mobilitat, les condicions de l’espai i els valors afegits.