GM Barcelona | lunes, 17 de julio de 2017 h |

El conseller de Salut, Antoni Comín, comença un viatge oficial als Estats Units acompanyat pel director general de Recerca, Albert Barberà i la directora de l’àrea sanitària del Servei Català de la Salut, Cristina Nadal. Els objectius de la visita són conèixer de primera mà diferents aspectes de la realitat dels àmbits assistencials i de recerca en salut de la ciutat així com reforçar i augmentar les sinèrgies i col·laboracions de Catalunya i els Estats Units en el sector salut.

El dilluns, 17 de juliol, Comín visitarà el Memorial Sloan-Kettering Cancer Center, dirigit per Joan Baselga i considerat referència mundial en oncologia. Baselga dirigeix la investigació clínica i traslacional de l’hospital tot compaginant les seves responsabilitats amb la Direcció Científica de VHIO (Vall d’Hebron Institut d’Oncologia) a Barcelona. Durant la visita el conseller de Salut, Cristina Nadal i Albert Barberà mantindran diverses reunions amb Baselga i altres responsables del Memorial Sloan-Kettering per tal d’explorar diferents línies de col·laboració entre la institució i Catalunya en la lluita contra el càncer.

Durant els propers dies, el conseller de Salut també visitarà altres investigadors catalans i centres assistencials de la ciutat com l’Hospital Mount Sinai, en el qual es trobarà amb el director de l’Institut de Cardiologia de l’Hospital, Valentí Fuster; i el New York-Presbyterian Hospital, on es reunirà amb Xavier Pi i Sunyer, eminent endocrinòleg i professor a la Universitat de Columbia.

Antoni Comín també coneixerà un ambiciós projecte de salut pública centrat en la salut cardiovascular de la minoria hispana del districte del Bronx com a part de la seva visita a l’Albert Einstein College of Medicine. El 20 de juliol es reunirà específicament amb Joan Massagué, que des del 2013 dirigeix l’institut Sloan-Kettering Institute.

Durant la visita a Nova York el conseller Antoni Comín també té previst conversar sobre el recentment aprovat dret a l’assistència sanitària a Catalunya per als catalans residents a l’exterior davant de la comunitat catalana a Nova York. En la mateixa trobada, el director general de Recerca, Albert Barberà també parlarà sobre les oportunitats de desenvolupament professional en l’àmbit de la recerca en Salut a Catalunya. Finalment, Antoni Comín també té previst realitzar diferents trobades amb inversors internacionals dels àmbits de la salut i biomèdic.