J. A. R. Barcelona | jueves, 24 de agosto de 2017 h |

Normalitat, fortalesa i unitat escenificades amb l’assistència de Dolors Montserrat, ministra de Sanitat; Antoni Comín, conseller de Salut, i Ada Colau, alcaldessa de Barcelona durant la roda de premsa de presentació del Congrés Europeu de Cardiologia (ESC Congress 2017). Després dels atemptats de la setmana passada a Barcelona i Cambrils, la ciutat segueix recobrant el pols. Com va assenyalar Montserrat, “dijous passat, el cor dels espanyols es va detenir per culpa dels atemptats, que tornen a bategar gràcies a professionals” com els que participaran en l’ESC Congress 2017, que se celebra de nou a Barcelona, després de l’edició de 2014. Aquest congrés serà testimoni que “hem recuperat la normalitat sense por i amb fermesa”. El ESC Congress 2017 està organitzat per la European Society of Cardiology (ESC) i se celebrarà en el recinte Fira Gran Via de Barcelona des d’aquest dissabte 26 al dimecres 30 d’agost.

Com va explicar Jeroen Bax, president de la European Society of Cardiology, un dels eixos de l’esdeveniment serà la prevenció. En aquest sentit, Colau va destacar que “el 80 per cent de les morts per causa cardiovascular podria prevenir-se”. Precisament, al congrés es presentaran estudis sobre la importància de la prevenció, centrats en la dieta i l’exercici. Així mateix, el lema de l’esdeveniment és “Innovació en Cardiologia”, i se celebrarà una sessió especial per recordar el 40 aniversari de la primera angioplastia coronària percutánia i els avanços que s’han produït en aquest camp. A més, es realitzarà per primera vegada un programa especialitzat sobre Digital Health @ESC, habilitant un àrea interactiva en la Fira Gran Via.

Pel que fa a les dades del congrés, Bax va apuntar que, gràcies a la presència d’experts de tot el món, aquest és “el primer congrés mundial en el camp de la cardiologia”. Aquest any, l’esdeveniment comptarà amb la participació de més de 31.000 persones i Espanya ocupa el quart lloc en el ránking de països quant a presentació de abstracts.

En la roda de premsa, Antoni Comín, conseller de Salut de la Generalitat de Catalunya, “va posar l’èmfasi en què “el fet que el congrés se celebri tan pocs dies després de l’atemptat demostra que no tenim por”. En la mateixa línia, Ada Colau, alcaldessa de Barcelona, va assenyalar que aquest és el millor moment per celebrar un congrés centrat “a salvar vides”.