Premios Fundamed
C.M.L. Madrid | viernes, 10 de marzo de 2017 h |

Fa uns mesos, la Ministra de Sanitat, Dolors Montserrat, va assegurar en el ple del Senat que el Govern que presideix Mariano Rajoy és conscient que Barcelona “compleix els requisits que donen resposta a les necessitats de l’Agència Europea del Medicament (EMA)”. També ho va reiterar en la seva trobada, fa uns dies, amb el conseller de Salut català, Antoni Comín i així ho han assenyalat fonts del Ministeri a GM.

Seguint aquesta premissa, el Congrés ha donat suport a la proposta d’Esquerra Republicana (ERC) d’impulsar la candidatura de la Ciutat Comtal com a seu de l’Agència Europea del Medicament.

Sembla que el suggeriment de la Ministra ha agafat força, ja que a més, la Comissió d’Exteriors va debatre una altra fructífera proposta no de llei (PNL). El suport d’ambdues propostes va ser pràcticament unànime (PSOE, C’s i PP), ja que Podem es va abstenir per no ‘descoratjar’ a un dels seus socis, Compromís, que defensa Alacant com a seu.

Importància estratègica

Com van defensar les formacions, Barcelona té una importància estratègica a Catalunya, ja que compta amb 230 laboratoris, dels quals 90 són fabricants. “És el 56,2 per cent del sector farmacèutic espanyol”, va afegir el portaveu d’Esquerra Republicana de Catalunya , Joan Olóriz.

En aquest sentit, i en la senda que defensa la ministra Montserrat, Catalunya és una potència farmacéutica comparable amb altres països europeus.

Per a C’s és una oportunitat idònia, ja que suposa un impuls econòmic, estimat en uns 300 milions d’euros, i a més, tal com va destacar el portaveu de la formació taronja, Francisco Igea, “és una aposta del conjunt d’Espanya”.