GM Barcelona | miércoles, 14 de junio de 2017 h |

Els alumnes de la promoció 2010-2016 del grau de medicina de la UB han obtingut uns resultats excel·lents en l’examen de metge intern resident (MIR). En aquesta darrera convocatòria, un total de 201 alumnes —dels 252 graduats el 2016— han obtingut plaça per accedir a l’especialització mèdica, dada que suposa el 80 per cent del total de graduats.

Segons Francesc Cardellach, degà de la Facultat de Medicina i Ciències de la Salut de la UB, “aquests resultats excel·lents refermen no solament que la Facultat de Medicina i Ciències de la Salut assoleix any rere any les millors posicions en les classificacions europees i mundials de rendiment acadèmic i d’activitat en recerca biomèdica, sinó que la qualitat, dedicació i rendiment professional dels seus alumnes és també molt notable”.

Del total d’estudiants, onze s’han situat entre els cent primers, 84 entre els mil primers, i 154 alumnes entre els 3.000 primers, d’un total de 6.500 places convocades. De tots els alumnes de la UB amb plaça MIR, el 84 per cent ha escollit fer la residència en hospitals i centres d’atenció primària de Catalunya. El 16 per cent restant ha escollit fer la residència MIR en nou comunitats autònomes diferents, la més demanada de les quals és Balears.