Premios BiC
GM Barcelona | martes, 10 de enero de 2017 h |

La Ministra de Sanitat, Dolors Montserrat, ha rectificat sobre les seves pròpies paraules després d’haver avançat en una entrevista que Sanitat estudia augmentar el copagament farmacèutic per als jubilats que cobrin més de 18.000 euros anuals de pensió. “No és cert que es vagi a pujar”, va escriure Montserrat en un missatge a Twitter. No obstant això, la titular sanitària ha aclarit que encara que no està en l’agenda del PP ni del ministeri, ha assenyalat que està disposada a estudiar el que paguen els pensionistes que ingressen entre 18.000 i 100.000 euros.

Per la seva banda, abans que Montserrat matisés les seves paraules, el Consell Federal de Sanitat, va mostrar el seu total rebuig a l’anunci de la ministra.

El responsable de Sanitat de la Comissió Gestora, Francisco Ocón, ha assegurat que “els socialistes no permetrem que el Govern toqui la butxaca dels pensionistes i ens oposem rotundament al fet que el copagament sigui barrera d’accés als medicaments, que és la realitat que estan sofrint els pensionistes espanyols”.

Per això, el PSOE exigeix la derogació del Reial decret 16/2012 que va establir els copagaments, perquè es recuperi un model de sanitat universal, pública, de qualitat i accés gratuït, “tal com contemplava la legislació espanyola abans que governés Rajoy”.

El Grup Parlamentari Socialista ha registrat la petició de compareixença de la ministra de Sanitat al Congrés i la convocatòria de la Diputació Permanent perquè expliqui la seva proposta sobre el copagament.

El portaveu de Sanitat al Congrés, Jesús María Fernández, ha insistit que “el copagament no és el nostre model i no entenem com la ministra pot plantejar alguna cosa així, mentre segueix sense recuperar el Fons de Cohesió que va eliminar el seu govern o sense dotar el Fons de Garanties”.

Per la seva banda, el portaveu de Sanitat en el Senat, Pepe Martínez Olmos, ha assenyalat que “el copago suposa un perjudici per a salut i el que cal fer és donar resposta a les necessitats de finançament del sistema i d’atenció als ciutadans”.

L’anunci de la ministra ha coincidit amb la reunió del Consell Federal de Sanitat, format pels consellers i conselleres socialistes de governs autonòmics, els secretaris autonòmics del PSOE i portaveus regionals de la matèria als parlaments autonòmics i els portaveus de sanitat en Congrés, Senat i la delegació socialista al Parlament Europeu.