GM Barcelona | lunes, 19 de junio de 2017 h |

El conseller de Salut, Antoni Comín, ha inaugurat l’Equip de Suport Integral a la Complexitat (ESIC) Dos de Maig, situat a la 4a planta de l’Hospital Dos de Maig de Barcelona. L’ESIC és un dispositiu assistencial que impulsa un nou model organitzatiu territorial d’atenció precoç, propera i proactiva als pacients crònics complexos en risc de desestabilització de la zona de l’Àrea Integral de Salut Dreta (AIS) de la ciutat de Barcelona, que comprèn Gràcia, Dreta de l’Eixample, Sant Andreu i part d’Horta-Guinardó.

Els ESIC s’organitzen a partir d’un equip únic de professionals d’atenció primària i hospitalària –en aquest cas del CAP Sagrada Família i de l’Hospital Dos de Maig–, que treballen de manera col•laborativa amb l’objectiu de disminuir les visites als serveis d’urgències, prevenir descompensacions i complicacions, reduir reingressos i hospitalitzacions evitables. I sobretot mantenir la funcionalitat i la qualitat de vida dels pacients crònics complexos en l’àmbit del seu domicili. Es tracta d’un dispositiu més resolutiu que assegura un millor seguiment i continuïtat assistencial del pacient fràgil.

L’ESIC Dos de Maig és el segon d’aquests dispositius innovadors que es posa en marxa a Catalunya, després de l’ESIC Atenció Primària Casernes-Hospital Vall d’Hebron, que va començar a funcionar el passat mes de març. Pel conseller de Salut, Antoni Comín, aquesta “és una de les innovacions més transcendentals que s’estàn fent en salut actualment, i que han de donar resposta als nous reptes demogràfics”. Per Comín, aquest centre neix per ser “un instrument preventiu per a un tipus de pacients que es poden desestabilitzar fàcilment”.