EP Barcelona | jueves, 20 de abril de 2017 h |

El conseller de Salut de la Generalitat catalana, Antoni Comín, ha anunciat aquest dijous que està previst que el Consell Executiu (en la propera reunió o la següent) garanteixi mitjançant acord de govern un increment de 997 milions d’euros per al seu departament al pressupost executat per 2017 respecte a l’inicial. El conseller ha comparegut aquest dijous en la comissió de Salut del Parlament a petició del grup popular per parlar del Pla integral per gestionar millor les llistes d’espera a Catalunya, que són “un dels problemes que té el sistema de salut”, ha admès.

Amb l’anunci de l’augment pressupostari per a l’àmbit de la Salut (que és similar al de l’any anterior), Comín ha volgut deixar clar que el pla de xoc de llistes d’espera, dotat amb 56,9 milions d’euros (dels 96 milions compromesos en un inici), “si és necessari, tindrà més recursos”. “La quantia, 997 milions, serà similar a la de l’any passat. El que fem és blindar-ho des del punt de vista polític que és el que se’ns exigeix”, ha aclarit Comín en declaracions als mitjans en insistir que la diferència està en el compromís polític per acord de govern, la qual cosa no s’havia produït mai.

“El pressupost que s’executarà serà pràcticament 1.000 milions d’euros superior”, ha explicat el conseller en la comissió, en detallar que aquest augment es gestionarà a través de la comissió interdepartamental entre Salut i la Conselleria de Vicepresidència, Economia i Hisenda.