GM Barcelona | martes, 11 de julio de 2017 h |

El conseller de Salut, Antoni Comín, ha instat els equips d’atenció primària (EAP) del país a assumir un paper transcendental en la nova reforma de l’atenció primària, definida com a Estratègia Nacional d’Atenció Primària i Salut Comunitària (Enapisc). El titular de Salut ho ha dit en una jornada de treball celebrada el 7 de juliol a Barcelona per debatre aquesta estratègia i el seu desplegament inicial amb prop de 300 responsables d’EAP’s de Catalunya.

“Sou els directors d’orquestra que han de fer anar els instruments. I volem que, amb la millor coordinació possible, tingueu un rol més destacat”, amb més articulació i integració de serveis assistencials, per exemple, ha afirmat Comín. En aquest sentit, el conseller ha posat en valor el concepte de xarxa d’atenció primària (XAP) com element nuclear del nou model, i ha desgranat algunes de les mesures –demanades pels propis professionals- que possibilita l’ENAPISC: preservar la longitudinarietat de l’atenció, tenir més espais de discussió clínica i ser més pròxims a les necessitats de la persona.

El conseller ha emmarcat la necessitat de l’Enapiscpels canvis socials i la situació dels professionals experimentada en els darrers anys a Catalunya. “Hem volgut aprofitar les fortaleses del model actual però hem incorporat la necessitat de millorar algunes qüestions”, com ara articular millor els recursos de proximitat.