Premios BiC
m.b. Barcelona | viernes, 12 de junio de 2015 h |

Durant l’acte “Per a la salut, junts i millor”, celebrat el passat 8 de juny i organitzat per Societat Civil Catalana (SCC), es va posar èmfasi en la unitat del sistema sanitari espanyol. Àlex Ramos, moderador de l’acte i vocal de la Junta Directiva de SCC, va reivindicar “la targeta sanitària homologada i única del Sistema Nacional de Salut, que permeti l’assistència sanitària, en igualtat de condicions i en qualsevol lloc del territori espanyol”. Per poder dur a terme aquesta idea es requereix, va dir Ramos, que s’implementi “la història clínica única i compartida en tot el territori nacional i la col·laboració i coordinació entre les diferents comunitats autònomes i el govern central”.

Durant la presentació, el president de SCC, Josep Ramon Bosch, va destacar la importància d’aquest esdeveniment ja que, segons Bosch, “constitueix l’essència de la nostra filosofia, la de tots els espanyols en peu d’igualtat, sense distincions arbitràries que perjudiquen aquesta solidaritat essencial que ha de regnar entre els qui comparteixen un projecte comú”.

Recursos compartits

L’acte va comptar amb la presència de l’actual ministre de Sanitat, Serveis Socials i Igualtat, Alfonso Alonso, qui va apostar per una “especialització intel·ligent” i va subratllar la importància de compartir recursos. “Aprofitar-nos els uns dels altres per guanyar tots ja que, davant d’un problema greu, per separat és impossible trobar la solució, és molt millor estar units i compartir”.

Carme Pérez, parlamentària del grup Ciutadans i membre de la Comissió de Salut al Parlament, va parlar de la sostenibilitat i el finançament del sistema sanitari i va recordar que la inversió en salut per càpita a Catalunya és de les més baixes d’Espanya i d’Europa. “Cal treure molt de greix en gerències, ocàrrecs directius i coordinar-se més per millorar el sistema sanitari que s’ofereix als ciutadans”.