Mar Barberà Barcelona | viernes, 13 de noviembre de 2015 h |

L’atenció integrada (AI) es perfila com a solució als reptes que presenta el sistema sanitari. I les Tecnologies de la Informació i Comunicació (TIC) s’erigeixen com a eines necessàries per afrontar aquests nous reptes. Les V Jornades TIC, organitzades per Barcelona Serveis Assistencials (BSA), i celebrades el 12 i 13 de novembre al CosmoCaixa, van posar de manifest el paper fonamental de les TIC en l’assoliment d’aquest nou escenari caracteritzat per la integració del serveis sanitaris i socials.

Manel del Castillo, director gerent de l’Hospital Sant Joan de Déu (HSJD), va assegurar que la transformació digital de l’atenció sanitària compta amb una sèrie de barreres que són “econòmiques, humanes i tecnològiques”. Tot i així, Del Castillo es va mostrar encoratjat amb les oportunitats que ofereix el canvi digital i va assegurar que en els vinents cinc anys, les apps sanitàries experimentaran un creixement estimat del 23 per cent. “Actualment, controlem, mitjançant els dispositius iPads, la respiració de 100 nens que necessiten ventilació assistida”. Com a exemple del canvi tecnològic que s’està duent a terme a l’HSJD, Del Castillo va desgranar el concepte d’“hospital líquid”, una iniciativa que engloba tot un seguit de projectes relacionats amb les noves tecnologies, que tenen com a objectiu facilitar l’atenció integral dels seus pacients, més enllà de les parets de l’hospital. D’altra banda, busquen promoure l’intercanvi de coneixements entre els professionals de diferents àmbits en el camí cap a l’atenció integrada.

Píndoles d’ innovació

Sergi Iglesia, responsable TIC Salut a MC Mutual, va exemplificar les noves línies d’innovació i ho va fer exposant alguns dels gadgets tecnològics que han entrat en funcionament en el camp sanitari aquest 2015. Aquest és el cas de TellSpec, un escàner espectròmetre de la mida d‘un clauer que analitza els components que contenen els aliments. “L’aparell escaneja el menjar i mitjançant un algoritme analitza la informació recollida i l’envia al núvol. Després, una aplicació instal·lada al telèfon intel·ligent recull els resultats de l’anàlisi”. Aquest gadget pot ser de gran utilitat pels celíacs, per exemple.

En aquest sentit, Iglesia va parlar de les lentilles intel·ligents dissenyades per l’empresa Google, amb l’objectiu de mesurar els nivells de glucosa dels usuaris analitzant les llàgrimes. Aquesta solució evitaria als diabètics les constants punxades a les puntes dels dits per comprovar la seva glucosa en sang.

Lús de la telemedicina

Montserrat Moharra, investigadora de l’Agència de Qualitat i Avaluació Sanitària de Catalunya (AQuAS), va exposar el projecte “Decisions compartides”, una nova eina de suport per a la presa de decisions clíniques. Aquesta eina, impulsada pel Departament de Salut a través del Consell Consultiu de Pacients, té com a objectiu proporcionar informació fidedigna al pacient. “És un web temàtic on el pacient troba informació i pot interactuar amb el professional”, va dir Moharra, qui va assegurar que amb les TIC es pot aconseguir el canvi de rol en la relació metge pacient. “Passar del model clàssic del metge paternalista al model de l’atenció integrada, empoderant el pacient”.

Javier Martin, manager Healtcare de l’empresa Telekom, va exposar els beneficis i els reptes de la digitalització dels serveis sanitaris. Martin va assegurar que la identitat digital és clau perquè les dades estiguin protegides però que cal un marc legislatiu que ho reguli. Segons Martin, “el marc legislatiu espanyol frena la innovació, cal més integració en la informació”. I va assegurar que, el fet de compartir la informació, “ens permet avançar i, sobretot, anticipar-nos a la malaltia”. Martin va defensar que la telemedicina, “tot i que no ho sembli, personalitza més el tractament i s’adapta a la necessitat del pacient”. Pel que fa al metge, la telemedicina li facilita el diagnòstic i millora les perspectives professionals. “Treu al metge especialista de l’habitació i el fa més creatiu i multidisciplinar”, va dir.