M.B. Barcelona | viernes, 18 de septiembre de 2015 h |

Amb l’objectiu que els professionals d’infermeria tinguin més competències i autonomia per prendre decisions dins de l’equip sanitari, s’inicien els tràmits que permetran a aquests professionals receptar medicaments (prescripció infermera, PI). Així ho va explicar Neus Munté, vicepresidenta del Govern, el passat 15 de setembre.

Munté també va recordar que la conselleria ja va demanar, el mes de juliol, elaborar unes bases de consens per tramitar una proposta normativa que reguli l’ús i l’autorització de medicaments i altres productes sanitaris per part del col·lectiu sanitari.

Reaccions del COIB

Segons Alicia Avila López, coordinadora general en l’Àmbit de les Professions Sanitàries de la Direcció General de Planificació i Recerca en Salut, “s’ha informat al Govern que el Departament de Salut vol impulsar la normativa per implementar la prescripció infermera”. Avila ressalta que, de moment, no es tracta d’un acord de Govern sinó “d’una comunicació al Govern”. Per la seva banda, Albert Tort, president del Col·legi Oficial d’Infermeres i d’Infermers de Catalunya (COIB), valora positivament aquesta notícia. “Aquest és un primer pas clau per poder desplegar aquesta mesura”. Una mesura que, segons Tort, “ha de permetre dotar d’aquest marc normatiu a una pràctica que ja és implícita en el treball diari del col·lectiu d’infermeria. S’ha de donar seguretat jurídica als professionals”. Per la seva banda, Avila explica que s’ha organitzat una comissió d’experts de les parts implicades per dur a terme aquesta normativa. “Per treballar la norma que ha de desplegar la prescripció infermera amb el consens de metges i infermers”.