finances/ AEl CatSalut reduirà un 4,6% les tarifes del sector concertat aquest any

br

redacció Barcelona | viernes, 17 de mayo de 2013 h |

El Servei Català de la Salut (CatSalut) retallarà un 4,6 per cent les tarifes sanitàries del sector concertat als pressupostos d’aquest any. És el equivalent a una paga extra.

“La rebaixa de tarifes és inferior a la que s’havia previst anteriorment del 5,97 per cent, però s’haurà de complementar amb altres ajustaments fins arribar a la xifra requerida per l’objectiu pressupostari, que encara no es coneix”, comunica el Consorci de la Salut i Social de Catalunya (CSC) a la seva pàgina web.

Pel que fa a l’atenció especialitzada, la reducció suplementària es farà a través de projectes de la Reordenació Assistencial Territorial (RAT), que va ser presentada fa poc als proveïdors i està sent objecte d’una revisió conjunta per part del CatSalut i les patronals per a la racionalització dels projectes.Encara no es coneix com es faran els ajustaments finals en les altres línies assitencials.

El president del CSC, Manel Ferré, ha afirmat que un altre any de reducció de tarifes no és una bona notícia, i que s’haurà de negociar amb els sindicats l’impacte salarial. De fet, al juliol es començarà a negociar el conveni de la xarxa concertada.

Durant una Jornada del Pla de Salut de Barcelona, el conseller de Salut de la Generalitat, Boi Ruiz, ha reiterat que només hi haurà una retallada pressupostària aquest any, que serà la de la paga extra dels professionals sanitaris.

A més, va remarcar que el sistema sanitari català ja ha realitzat “suficients esforços” i va assegurar que no presentaran els comptes públics fins que el Govern central admeti aquests esforços, que haurien de reconèixer-se fent més flexible l’objectiu de dèficit.

En aquest sentit, fins que el Ministeri d’Hisenda concreti l’objectiu de dèficit definitiu que tindrà Catalunya aquest 2013, el Govern ha adaptat provisionalment la pròrroga pressupostària a la nova previsió de l’1,2 per cent fixat per a les comunitats autònomes.

Aquest nou decret aprovat pel Consell Executiu amplia el volum de recursos a disposició dels departaments del 72 al 86 per cent.