c. o. Barcelona | viernes, 09 de mayo de 2014 h |

En una època en la qual “la crisi econòmica ha coincidit amb la crisi del model sanitari”, en paraules del Conseller de Salut, Boi Ruiz, “les decisions han afectat als professionals i la indústria farmacèutica per poder preservar l’assistència als pacients”, reconeixent que alguns ciutadans s’han de desplaçar més que abans o han d’esperar una mica més per ser atesos. Així ho va transmetre durant l’acte de lliurament de la placa del Premi Best in Class (BiC) a tots els millors serveis dels hospitals catalans guardonats per la qualitat assistencial en l’edició 2013.

Durant la trobada al Departament de Salut, Boi Ruiz va emfatitzar i va agrair l’esforç i el compromís de tots els que componen el sistema sanitari per seguir manteninnt una sanitat d’excel·lència. El conseller, juntament amb Manuel Elías, cap nacional de Vendes de la Divisió de Special Care de Chiesi, va fer lliurament del guardó a la millor Unitat de Neonatologia a Josep Figueras Aloy, cap d’aquesta Unitat de l’Hospital Clinic i Provincial de Barcelona, acompanyat per Joan Balasch, director de l’Institut Clínic de Ginecologia, Obstetrícia i Neonatologia de l’Hospital, i per Mercè Portillo, product manager de Chiesi.

El conseller de Salut i Jesús Castillo, director General de Wecare-U, van fer lliurament de la placa al cap de Servei de Medicina Interna del Parc Sanitari Sant Joan de Deu, Ernesto Bragulat, i a Enric Mangas, gerent del centre, així com a la cap d’Urgències de l’Hospital de Sabadell, Mª Luisa Iglesias, i a Joan Marti, director executiu del centre.

Finalment, el conseller i Cristina Bando, Market Access & Hospitals National Manager de Merck i Alicia Ribas, Institutional Manager de Merck a Catalunya, van lliurar el premi a José Sánchez de Toledo, cap de Servei d’Oncologia i Hematologia Pediàtriques, acompanyat de José Jerónimo Navas, gerent de l’Hospital.